dissabte, d’abril 28, 2012

DID 2012


Un dia a l'any es posa de manifest la gran diversitat d'activitats, funcions, aspectes, formats, possibilitats, beneficis, etc. que giren al voltant del terme DANSA. Demà és el seu Dia Internacional.

Tants caps, tants barrets, quan ens posem a respondre què és... Com a art escènica, plàstica, visual, performàtica... com a teràpia física, psíquica... com a entreteniment, com a filosofia, o com a tot a la vegada.

El sentit d'un dia com el demà és el de donar visibilitat a un calaix de la nostra cultura que durant molt temps ha estat arraconat. Cada vegada menys, per això. Estem en vies de vertebració, el sector es fa cada vegada més fort i acostumat a passar-les magres demostra la seva capacitat de reinvenció en un moment magre per tothom.

Parlo de sector, i tornant-me a mirar la programació del Dia Internacional penso que la diversitat de mini-mons - escoles i companyies, tècniques i estils, gustos i tribus, lectures i veritats "absolutes" - fa a vegades complex de parlar de "DANSA" en aquests termes... però en dies com avui aquesta diversitat ha de ser celebrada, justament. Perquè com resa el tòpic, la dansa ens mou. A cadascú a la seva manera, però ens mou i ho fa en benefici propi i col·lectiu.

Ens fa bé, a tots plegats. Que cadascú en gaudeixi per tant a la seva manera. Balleu-la molt!

Per qui vulgui assabentar-se de programacions diverses que no es perdi:

Associació de Professionals de la Dansa feu clic AQUI

Llista d'activitats al Time Out feu click AQUI

2 comentaris:

Jordi Sora i Domenjó ha dit...

molt guapo el teu bloc! et segueixo a partir d'ara, l'he descobert gràcies a unblogdedanza
també a twitter!

Unknown ha dit...

Igualment!!! MOLT BE AIXO!! A veure si anem fent xarxa!