dimecres, d’octubre 24, 2012

Investigació (teòrica!) en DANSA



Entre els dies 16 i 18 de novembre tindrà lloc a Barcelona el II Congrés Nacional “La Investigación en Dansa”. La Asociación D+I (Danza + Investigación) organitza el Congrés amb l’objectiu de potenciar el seu àmbit d’estudi a l’estat espanyol, a través de la promoció de treballs, l’intercanvi de coneixement entre professionals de diferents àmbits i el suport a la publicació d’articles d’investigació sobre dansa a casa nostra.


Co-organitzat per la Facultat Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, i amb el suport de la Fàbrica de Creació El Graner i la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Asociación D+I reuneix en aquest Congrés més de vint conferències i comunicacions de perfils molt diversos. Fent de la pluridisciplinarietat bandera, el comitè organitzador ha apostat per la suma d’experiències i punts de vista en un congrés que vol promoure la conscienciació d’una identitat investigadora al voltant de la dansa. És a dir, fer palès l’interès transversal de la dansa com a àmbit d’estudi posant en comú investigadors que l’aborden des de perspectives molt diferents entre si: pedagògica, física, de la salut, interpretativa, conceptual, històrica, etc.
Així, entre els principals objectius del congrés també s’hi compta afavorir el networking entre investigadors. L’Asociación D+I vol teixir en aquest sentit una doble xarxa de suport teòric per l’àmbit de la dansa: de coneixement per una banda i geogràfica per l’altra, a través de la reunió a Barcelona de persones de tot l’estat.

Després de l’èxit i l’interés generat pel primer congrés de l’associació, sota el lema “La Investigación en Danza, ¿Qué como y para qué?”, que va tenir lloc a Múrcia l’any 2010, el congrés d’enguany suposa la consolidació de l’Asociación D+I com a entitat de referència en la divulgació i defensa de la Dansa – sense distinció d’estètiques – com a àmbit d’estudi a l’estat espanyol.

Per a més informació i per conèixer en detall la programació del congrés, consulteu  
www.danzamasinvestigacion.es

PS: es nota que m'encarrego de la comunicació del congrés? sigui com sigui, stay tuned! el fet que es faci ja és vital, i els fruits han d'anar servint com a solidificació de l'àmbit / professió / món de la dansa a casa nostra.